24 Eylül 2011 Cumartesi

notebookdepo ve notebook'un tarihi

Notebook, Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir bilgisayarlara verilen genel isimlerdir.Bu isim karmaşasının sebebi ise dizüstü diye çıkan bilgisayarın, sağlık örgütleri tarafından mercek altına alınarak kullanımı sırasında çıkan ve çıkacak sağlık sorunları sebebiyle kötü bir ün sahibi olmasıdır.Üreticiler, dizüstü bilgisayarları,  Defter bilgisayar (notebook) ismiyle piyasaya sürerek, olaşabilecek sağlık sorunlarına kendilerince çözüm bulmuşlardır.Artık dizüstü bilgisayarlar eski ağır ve kaba yapısından kurtulsa da siz siz olun sağlınızı asla ihmal etmeyin.

Notebookdepo , diz üstü bilgisayarlarınıza yedek parça temini ve montajı yapan yenilikçi bir e-ticaret  firmasıdır.Hzimet kalitesini test etmek için geç kalmayın.

İsim kullanımı bakımından Türkçemize en uygunu dizüstü bilgisayar olsa da, üç kelime de kullanılabilmektedir. Notebook kelimesinin, Türkçe karşılığı “not defteri”dir.
Bir dizüstü bilgisayar, bir masaüstü bilgisayarın klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerini tek bir parçada toplar.Taşınabilir olması her mekanda kullanılabilmesi açısından çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Dizüstü bilgisayarlar bir adaptör vasıtasıyla gücünü alır ve şarj edilebilir bir batarya ile güç kaynağından uzakta da kullanılabilir.Lakin genellikle bataryası fazla dayanmayacağından bir elektrik kaynağından çok da uzağa gitmemenizi tavsiye ederiz. :)
Notebookların geçmişi hakkında wikipedia’dan kısa bir bilgi:
İlk taşınabilir DOS bilgisayarini 1985 de Siemens Nixforf üretmiştir. Homecomputer yani ev bilgisayarı sınıfında ilk portatif bilgisayar ise Commodore 64 SX olarak 1984 de piyasaya sürüldü.
Dizüstü bilgisayarlar günümüz dünyasının en çok gelişen ve en çok ilgi gören teknoloji aygıtlarından biri olmuştur. İlk dizüstü bilgisayarı üreten şirketler Sony ve Compaq’tır.
Günümüzün modern dizüstü bilgisayarları taşınabilir boyutlardadır.